Tinerii de la Seaca au primit cărți

În data de 18 martie 2017 voluntarii Asociației Hermes București au dus cărțile donate de către Agenția Națională de Presă Agerpres către Biblioteca Școlii Generale Seaca, județul Teleorman. Prin acest demers ne dorim să deschidem gustul pentru lectură la elevii și tinerii din comună care nu dispuneau, până în acest moment, de un fond de volume suficient pentru numărul de cititori.

Cu această ocazie a fost organizată o activitate non formală de tipul cafenea publică în care atmosfera relaxată a stimulat gândirea liberă şi creatoare, implicarea în dialog a tuturor participanţilor, chiar şi a celor mai timizi.

Astfel au fost dezbătute și analizate nevoile comunității de tineret a comunei Seaca. Printre probleme supuse atenției au fost: lipsa unui spațiu de socializare pentru tineri care nu au un loc în care să se întâlnească în afara școlii. A fost propusă și eventuala dotare a acestui spațiu cu câteva calculatoare conectate la internet și o imprimantă, precum și cu divers mobilier care să ajute la depozitare.

Asociația Hermes București și-apropus găsirea unor soluții de finanțare pentru a permite tinerilor să socializeze la propriu, scoțându-i astfel din fața calculatoarelor la care își petrec marea majoritate a timpului.