Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Scoala Epureni, Judetul Botosani
Scoala Epureni, Judetul Botosani
Scoala Gavanu, Judetul Vaslui
Scoala Gavanu, Judetul Vaslui
Scoala Gavanu, Judetul Vaslui
Scoala Joita, Judetul Giurgiu
Sarbenii de Jos, Judetul Teleorman
Lacul Babei, Judetul Vaslui
Lacul Babei, Judetul Vaslui

Tabara "Vulcanii Noroiosi 2016"

In perioada 1-5 august 2016 Asociatia Hermes Bucuresti a organizat cea de a doua editie a taberei  „Vulcanii Noroiosi” pentru copiii Scolii din Gavanu, judetul Vaslui. 9 copii cu posibilitati materiale reduse au participat, alaturi de doamna invatatoare, la activitatile recreative desfasurate de cei 3 membri voluntari care le-au pregatit o saptamana de relaxare si joaca departe de griji.

Drumul pana la Buzau a fost asigurat de un autocar inchiriat de catre Asociatie. Pe drum copiii au facut o pauza bine meritata de joaca intr-un parculet unde s-au racorit la umbra. Ajunsi la pensiune au fost asteptati cu o masa copioasa de pranz care i-a mai intremat dupa calatoria lunga. Restul dupa-amiezii l-au petrecut relaxati redescoperind imprejurimile pe care le cunoascusera deja anul trecut.

*

A doua zi de dimineata le-au fost impartite cadourile de la Asociatia Hermes: sepci si bascheti pentru toti copiii si cate un trening pentru cei care nu au avut de acasa nici macar un rand de haine de schimb. Cele doua jocuri i-au facut sa se imparta imediat in echipe care s-au pus pe treaba ca sa castige. Chiar daca socoteliel au fost mai grele si regulile jocurilor au presupus putin efort din partea copiilor, toti si-au dat silinta, sub supravegherea atenta a voluntarilor si a doamnei invatatoare, sa castige. Dupa masa de pranz si o odihna bine meritata au mers sa viziteze Vulcanii de la Paclele Mici, in apropierea pensiunii. Escaladarea valurilor de pamant uscat a fost mai usoara cu ajutorul voluntarilor care le-au dat o mana de ajutor copiilor sa ajunga pana in varf, de unde au putut admira peisajul aproape lunar cu craterele ce scuipau noroi. 

La intoarcerea in curtea pensiunii copiii au luat in stapanire terenul de fotbal pe care s-au jucat cu mingile si paletele de tenis pe cat s-au priceput. In zilele urmatoare stiau ca vor primi lectii de tenis adevarat de la cei mari.

**

Miercuri de dimineata, dupa micul dejun, au avut parte de o surpriza frumoasa. Domnul Doctor Mihai, venit alaturi de membrii voluntari ai Asociatiei, le-a predat lectii de prim ajutor. Cu mult suc de rosii au imaginat arsuri si rani pe care copiii au invatat sa le panseze si apoi sa poarte ranitul pana la „dispensarul” organizat intr-unul din foisoarele pensiunii. Dupa teorie a urmat si practica pe grupuri de lucru in care fiecare copil a participat la pansare in functie de tipul de rana desenat. La sfarsit toti au primit diplome de participare.

Pranzul le-a mai dat puteri si dupa o odihna bine meritata au pornit cu totii spre dealurile din imprejurimi pentru a culege scoici. Mai tineau minte copiii inca de anul trecut ca in vechime acolo fusese Marea Tetis si de aceea s-au grabit la intrecere pentru care aduna cele mai multe. Castigatorul urma sa primeasca o inghetata la intoarcere.

Dupa ce s-au plictisit de alergat pe dealuri au plecat spre Paclele Mari, la ceilalti Vulcani Noroiosi, mai mari. S-au catarat din nou pe varfurile uscate de vanturi, au admirat craterele din care ieseau bulbuci amenintatori, s-au pozat langa ei si s-au intors spre pensiune unde au primit inghetata promisa, cu totii, ca sa se racoreasca dupa caldura dupa-amiezii. Dupa ce-au savurat si cina gustoasa au mers direct la somn, obositi de atata alergat.

***

Joi dimineata, cu cativa nori care faceau umbra soarelui, s-au adunat pe terenul de joaca unde voluntarii asociatiei i-au invatat sa joace tenis si volei, cu rabdare si entuziasm. Nici la masa de pranz nu mai voiau sa vina pentru a exersa miscarile atat de interesante pe care le invatasera. Si doamna invatatoare a intrat in jocul de volei, schimband echipa pentru a-i ajuta pe toti.

Dupa o ora de odihna copiii si-au adus pe masutele din foisor ustensilele de lucru si s-au apucat sa deseneze la mastile vesele din hartie colorata. Li se promisese bal mascat seara, iar ei erau nerabdatori sa isi completeze tinutele de printi si printese aduse de acasa. Cand s-a lasat intunericul, la lumina unui calculator la care au pornit cantecele, s-au incins hore si dansuri care la care au participat si cei mari si cei mici pana cand Mos Ene i-a gonit pe toti la somn.

****

Dupa micul dejun de vineri au inceput regretele si promisiunile. Timpul a zburat prea repede iar copiii si-ar fi dorit sa petreaca mai mult cu voluntarii inimosi care le-au stat alaturi atatea zile cu drag. Urcati in microbuzul care i-a purtat spre casa, le-au promis celor mari ca vor invata bine si la anul si vor fi cuminti pentru ca sa mai vina in locurile ce le-au adus atat de multa bucurie.

Asociatia Hermes Bucuresti

Adresa: Bucuresti, str. Masina de Paine nr.41, bl. OD55, scara 1, ap.41, sector 2
CIF: 29099329
Nr. inreg in RAF: 77/12.05.2011

Tel: 0040.723.397.493
Fax: 0040.216.425.692
E-mail:  
  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Copyright © 2013 Asociatia Hermes Bucuresti.