Scopul și obiectivele Campaniei

Majoritatea familiilor copiilor nevoiași abia reușesc să-și ducă traiul de pe o zi pe alta, încercând cu greu să-și asigure hrana. Pentru acești copii, venirea iernii este un alt moment în care trebuie să îndure greutățile pe care le aduce anotimpul rece. Unii dintre elevi fac sacrificii imense pentru a-și putea continua școala; drumul de câțiva kilometri parcurși pe jos, lipsa rechizitelor, lipsa hainelor groase, sărăcia sunt factorii principali care creează între copii și școală o prăpastie numită „abandon școlar”.

Obiectivele Campaniei Umanitare

Ø  Să readucem zâmbetul pe buze elevilor nevoiași din învățământul primar și gimnazial, prin oferirea de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite (cel putin 200 de copii vor fi beneficiarii acestei campanii)

Ø  Sprijinirea acestor copii prin oferirea de rechizite pentru a-și putea desfășura activitatea școlară în condiții normale

Ø  Identificarea elevilor aflaţi în abandon sau risc de abandon şcolar în vederea menţinerii acestora în sistemul învăţământului guvernamental de zi;

Ø  Promovarea egalității de șanse “Și copiii nevoiași au dreptul la școală!”

Ø  Dezvoltarea unor acțiuni de strângere de fonduri pentru susținerea elevilor nevoiași aflați în risc de abandon școlar din cauza conditiilor vitrege;

Ø  Încurajarea și sprijinirea educația copiilor cu risc de abandon școlar pentru dezvoltarea lor umană și profesională;

Ø  Informarea și implicarea societății civile în astfel de campanii!

Oricare dintr noi poate fi eroul acestor copii nevoiași sprijinindu-i pentru a preveni ruptura abandonului școlar: să reclădim împreună puntea dintre COPII și ȘCOALĂ!