Asociația Hermes București este o asociație non profit ce și-a propus dezvoltarea societății prin derularea unor acțiuni educative, umanitare și social-filantropice. Misiunea sa este aceea de a creea o societate avansată, alcătuită din oameni liberi.

“Everyone has the right to education. Education shall be free, at least in the elementary and fundamental stages. Elementary education shall be compulsory. Technical and pro-fessional education shall be made generally available and higher education shall be equally accessible to all on the basis of merit. “ (The Universal Declaration Of Human Rights, Art. 26-1)

Asociatia Hermes Bucuresti sprijina copiii cu o situatie materiala precara, pentru a le oferi posibilitatea de a beneficia de educatia scolara. Copiii de astazi reprezinta viitorul de maine, ei fiind cei care trebuie sa contribuie la dezvoltarea societatii noastre, la perpetuarea si crearea valorilor acesteia, la conservarea traditiilor. Dar cum ar putea un copil care este analfabet sa faca fata unor astfel de provocari? Ce fel de viata ar putea avea, cum s-ar integra in societate, cum ar putea sustine si dezvolta mediul in care traieste?

Aici intervenim noi, Asociatia Hermes Bucuresti. Cautam scoli cu elevi care doresc sa depaseasca anumite limite existente in cauza mediului sau conjuncturii in care traiesc, elevi care nu au avut sansa de a se naste intr-o familie care sa isi permita sa ii sustina si sa le asigure minimul necesar pentru a putea merge la scoala. Sistematic, cu mult drag si daruire incercam ca prin donatiile facute de cei care ne sustin, sa fim noi sansa de care au ei nevoie pentru a reusi. Le oferim astfel accesul la  educatie si implicit la un trai mai bun in viitor.